En rabattkant av cortenstål kan göra stor nytta i din trädgård. Materialet rostar inte sönder, men får en rustik, rostig yta som har närmast designmässiga egenskaper i sig själv. Materialet sätter en specifik ton i din trädgård, och kan bryta av på många sätt, både gentemot gräsmattor och ytor, men också stilmässigt. Kontraster är ett nyckelord i sammanhanget.

På så vis kan ytor avgränsas och definieras. Detta är inte bara lite trevlig feng chui, utan har också funktionella funktioner. Inte minst kan dina blomrabatter skyddas från robotgräsklippare och dina rabatter skyddas från ogräs. Det är också så att gräsmattan och rabatten avskiljs på ett mer tydligt sätt. Detta ger fina linjer i trädgården och mer stil helt enkelt.

Lite samma regler som vid klädsel gäller här. Precis som rätt mått och val av klädsel artikulerar din kropp på ett specifikt sätt, så gäller samma sak i din trädgård. Rabattkanter är väldigt funktionella rent stilmässigt och kan var roliga att leka med för den som gillar att pyssla och designa sin trädgård.

Cortenstål har lång hållbarhet

Cortenstål håller dessutom länge.  Rosten är en del av stilen och är ingenting man behöver bekymra sig över. Materialet håller. Det är också lätt att implementera och installera. Några skruvar ska fås på plats, en rabatt ska hamras ner i jorden och kanter ska matchas mot varandra. Det är allt. Sen är allt på plats.

Det kan till exempel vara snyggt att ha isolerade blomsterrabatter ute på gräsmattan. Detta är dock en omöjlighet utan rabattkant om du har robotgräsklippare. Även om du föredrar att klippa din gräsmatta på det traditionella sättet, så underlättar en bra rabattkant ditt arbete. Rabattkanter är väldigt nyttiga och funktionella om du vill kunna skapa fina detaljer och nyanser i din trädgård.​